Frågelista om SLEF inför 100-årsjubileet 2022

 

Vid Lutherska Evangeliföreningens i Finland årsmöte den 6 juli 1922 fattades beslut om en delning av föreningen på språklig grund. Den gamla föreningen fortsatte som en enspråkigt finsk förening och Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland (SLEF) grundades för att betjäna den svenskspråkiga befolkningen i vårt land. Detta betyder att SLEF fyller 100 år sommaren 2022.

 

Inför 100-årsjubileet önskar vi undertecknade samla in uppgifter rörande den roll som SLEF i egenskap av kristen organisation har spelat hos dem som i olika sammanhang har kommit i kontakt med föreningen. Detta gäller inte minst dess medlemmar, vänner och sympatisörer. Av den anledningen har föreliggande frågelista utarbetats. Via den hoppas vi att få vetskap om vilken betydelse föreningen har tillmätts och tillmäts av enskilda personer på det arbetsfält där föreningen har varit och är verksam. Tyngdpunkten i frågelistan ligger på frågor som har med delaktighet, engagemang och identitet att göra. Genom de svar som ges på frågorna hoppas vi kunna samla in berättelser om sådana erfarenheter och minnen som informanterna har betraktat som viktiga i sina kontakter med föreningen.   

 

Vi vore därför tacksamma om Du skulle vilja besvara följande frågor. Du får skriva långt eller kort, men motivera gärna dina svar! Frågorna har utarbetats av Ingvar och Jakob Dahlbacka som också kommer att behandla de svar som kommer in. 

 

Stort tack för ditt bidrag! 

Ingvar Dahlbacka och Jakob Dahlbacka

 

Bakgrundsinformation

Eftersom vi hoppas kunna publicera en del av svaren i någon form är vi glada om du kunde skriva ut ditt namn. Då kan vi eventuellt ta kontakt för tilläggsinformation i någon form. Ifall du vill vara anonym går det också bra. Det viktiga är att du svarar. 

 

Bakgrundsinformation
Efternamn
Förnamn
Födelseår
Yrke
Adress
E-post
Telefon
Födelseort
Boningsort
Man/Kvinna

A. Allmänt om SLEF

Du kan skriva ditt svar i den intilliggande textrutan. Den rymmer uppemot 20 A4-sidor. Du kan alltså berätta så mycket du vill!

B. Din egen relation till SLEF

C. SLEF i ditt hjärta

d. Grattis SLEF på 100-årsdagen!

_partielltSparande

Sändning av uppgifter

Stort tack för ditt bidrag!

Ingvar Dahlbacka och Jakob Dahlbacka