Inflyttningspresenter

 

 

 

Att flytta är något som de flesta gör i sitt liv, ofta även många gånger. Det kan vara en stor händelse i ens liv. När man själv eller någon man känner flyttar är det ganska vanligt att få eller ge inflyttningspresenter. De kan komma i många olika former och ha olika betydelse, och med denna frågelista vill jag undersöka vilka traditioner folk har när det kommer till att ge inflyttningspresenter, samt se vilken symbolik och betydelse presenterna kan ha för folk.

 

Materialet kommer att arkiveras vid Kulturvetenskapliga arkivet Cultura vid Åbo Akademi och användas i en kandidatavhandling i Kulturanalys vid Åbo Akademi. För detta ändamål behöver jag din hjälp!

 

Jag önskar få ditt svar senast den 14.2.2022.

 

Lägg märke till att du kan spara ditt svar för att fortsätta senare ifall du anger din e-postadress längst ner på formuläret under "Partiellt sparande"! Denna e-postadress används endast för återkoppling och sparas inte i arkivets register.

 

Du behöver inte svara på alla frågor, utan du kan även disponera ditt svar självständigt utan att använda alla svarsrutor.

 

Stort Tack för din medverkan!
Emilia Männikkö, kandidatstuderande i Kulturanalys vid Åbo Akademi

 

Kyselylomake suomeksi tässä.

 

Bakgrundsuppgifter

Frågelistan

Berätta fritt om dina erfarenheter och minnen angående inflyttningspresenter. Du kan använda dessa frågor som stöd för ditt svar.

Vill du bli intervjuad kring temat? Inspelningen av intervjun används då för avhandlingen på samma sätt som ett frågelistsvar. Vänligen kontakta mig då på e-postadressen emilia.mannikko@abo.fi.

Samtycke till arkivering och användning av frågelistsvar

Jag samtycker till att mitt frågelistsvar inklusive bilagor och personuppgifter arkiveras vid Kulturvetenskapliga arkivet Cultura vid Åbo Akademi där de förvaras i arkivets utrymmen och databaser i digital form.

Jag godkänner att svaret får användas för forskning. Cultura och forskare får citera, kopiera och publicera svaret enligt allmänna forskningsetiska principer.

_partielltSparande

Sändning av uppgifter

Tack för dina svar!