Fredsbevarare och föreningsverksamhet

 

Vastaaksesi kyselyyn suomeksi, klikkaa tästä.

 

Sedan 1956 har finländare aktivt deltagit i fredsbevarande insatser av olika slag och i mycket varierande arbetsuppgifter.  Har du deltagit i någon av dessa insatser, och är du medlem i en medlemsförening för fredsbevarare? I denna frågelista har du möjligheten att berätta om dina erfarenheter både från själva insatsen och om föreningsverksamheten. Frågelistan inleds med allmänna frågor om själva insatsen, och övergår sedan till frågor som berör föreningsverksamheten.

 

Berätta gärna vidare om frågelistan ifall du känner någon som kunde vara intresserad av att besvara den.

 

Undersökningen kan besvaras anonymt. Svaren arkiveras för forskningsbruk och arkiverat material hanteras enligt arkivreglerna och rådande lagstiftning.

Frågelistan kan besvaras till den 31.3.2022.

Vid frågor kring studien, kontakta Rasmus Marjanen, (rasmus.marjanen@abo.fi).

Vid praktiska frågor kring frågelistan och dess arkivering, kontakta Kulturvetenskapliga arkivet Cultura vid Åbo Akademi, Niklas Huldén, (cultura@abo.fi).

Dataskyddsbeskrivning

 

Bakgrundsuppgifter

Frågelista

Intervju

Kan du tänka dig att delta i en intervju? Kontakta i så fall Rasmus på den e-postadress som anges nedan, eller ange din egen e-postadress och/eller ditt telefonnummer så tar Rasmus kontakt med dig. Din e-postadress/ditt telefonnummer sparas inte av arkivet.

OBS! Vi kollar inte frågelistsvaren dagligen medan listan är öppen! Om du vill att Rasmus svarar direkt, skicka e-post till adressen nedan.

E-post: rasmus.marjanen@abo.fi

Samtycke till arkivering och användning av frågelistsvar

Jag samtycker till att mitt frågelistsvar inklusive bilagor och personuppgifter arkiveras vid Kulturvetenskapliga arkivet Cultura vid Åbo Akademi där de förvaras i arkivets utrymmen och databaser i digital form.

Jag godkänner att svaret får användas för forskning. Cultura och forskare får citera, kopiera och publicera svaret enligt allmänna forskningsetiska principer.

Sändning av uppgifter

Tack för dina svar!